Aankoopfinanciering

Project Wyman

Twee prominente kantoorpanden in Amsterdam, verworven en gerevitaliseerd met een financiering van € 34,4 miljoen.

Onze opdrachtgever had twee unieke, monumentale kantoorpanden in het centrum van Amsterdam op het oog. De panden stonden leeg bij de overname en hadden aanzienlijke mogelijkheden voor toegevoegde waarde. PolarReal werd ingeschakeld om een financier te vinden die bereid was mee te denken met de klant en rekening te houden met de periode die het ontwerp, het vergunningsproces, de duur van de bouw en de verhuur zou vergen.

Mprime 2

PolarReal was in staat een financiering te arrangeren die de klant in staat stelde niet alleen de leegstaande panden van meer dan 6.000 m2 VVO aan te schaffen maar ook het investerings- en verhuurprogramma uit te rollen. In de financiering werd rekening gehouden met een rentedepot en een capex-depot. De lening is aangegaan voor een periode van 18 maanden met verlengingsopties. Dit gaf onze klant de gewenste flexibiliteit die nodig was voor de transformatie van de monumentale ruimten.

Flexibel overbruggingskrediet

De lening werd geplaatst bij een Europees Debt Fund dat de visie van onze klant op de panden begreep. Dankzij de flexibele verlengingsmogelijkheden konden aanpassingen in het ontwikkeltraject worden opgevangen. Door deze financiering kon de lange termijn herfinanciering plaatsvinden nadat de verbouwing was voltooid en er voldoende (voor)verhuurcontracten waren afgesloten.

Leningbedrag

€34,4 mio

Vastgoedtypen

Kantoor

Belangrijkste uitdagingen

Onverhuurd, omvangrijke capex, flexibele planning

Klant

Grote Nederlandse investeringsgroep

Soort Financiering

Aankoopfinanciering/Korte-termijn lening

Financier

Europees Debt Fonds

Closing

September 2017

 

Benieuwd wat we kunnen betekenen?

We willen graag meer leren over jullie en jullie projecten. Graag kijken we samen naar mogelijkheden. Koffie en de eerste analyse zijn voor onze rekening.

Cta background