Beleggingsfinanciering

Project North

Lening van €14m voor een grootschalig retail complex (met name woninginrichting en sport) met sterke huurders in Amsterdam

PolarReal heeft de Lenferink Groep bijgestaan in de herfinanciering van een retailcomplex van 26.000 m2 BVO. Het project is gelegen in Amsterdam Westpoort. Het werd, met zo’n 30% leegstand, in 2019 door de Lenferink Groep verworven. Lenferink is in staat geweest de leegstand in te vullen, mede door heronderhandelingen met bestaande huurders. Ook gedurende de Covid periode bleek de huurdersmix betrouwbaar en stabiel.

Hypo NOE (Hypothekenbank NiederÖsterreich) was bereid een passende financiering te verstrekken. Daarmee kon Lenferink de brugfinanciering, die gebruikt was voor aankoop en verbeteringen, weer aflossen.

 mg 8059

Het complex is verhuurd aan een 15-tal huurders, waaronder een aantal leveranciers van keukens en badkamers maar ook een grote golf- en hockeyspecialist. Verschillende huurders hebben hun contracten verlengd en uitgebreid. Met de komst van een indoor speeltuin en een grote woninginrichter is het centrum inmiddels volledig bezet met sterke huurders met gemiddeld lange contracten.

Beleggingslening gebaseerd op een stabiele huurstroom

Door de sterke huurdersmix en het bewezen ondernemerschap van Lenferink groep was PolarReal in staat Hypo NOE te interesseren voor deze herfinancieringsvraag.

Leningbedrag

€14 mio

Vastgoedtypen

Winkels (DIY & Sport), Horecase

Belangrijkste uitdagingen

Verhuur van leegstand gedurende Covid

Klant

Lokale partij

Soort Financiering

Beleggingsfinanciering

Financier

Hypothekenbank NiederÖsterreich

Closing

Jul 2022

Benieuwd wat we kunnen betekenen?

We willen graag meer leren over jullie en jullie projecten. Graag kijken we samen naar mogelijkheden. Koffie en de eerste analyse zijn voor onze rekening.

Cta background