Acquisitiefinanciering/Gestapelde financiering

Project Clyde

€ 39,1 miljoen door middel van een ‘stapeld’ financiering voor de verkoper van een gespecialiseerd pand, met overdracht van de lening aan de uiteindelijke koper.

Een van de grootste Nederlandse vastgoedontwikkelaars wilde een groot, zeer specifiek object verkopen. Door de complexiteit hadden eerdere kopers een financieringsvoorbehoud ingeroepen. Derhalve koos de eigenaar ervoor het pand inclusief financiering te verkopen. Doel was dan ook een financiering te arrangeren die kon worden overgedragen aan een eventuele koper. Het pand bevond zich in een ‘alternatief’ segment waardoor het voor de potentiële kopers problematisch bleek zelf te financieren. Traditionele banken waren niet bereid de financiering te verstrekken tegen acceptabele voorwaarden.

Clyde 1

In eerste instantie hebben we de verkoper geholpen een financieringsstructuur op te zetten die kon worden overgedragen aan een koper. Nadat de verkoper voorwaarden overeen was gekomen met een potentiële koper, heeft PolarReal beide partijen bijgestaan in de stappen die eerder met de geldverstrekker waren overeengekomen. Zo kon de lening samen met het pand worden overgedragen aan de nieuwe eigenaar.

‘Stapeld’ financiering met aantrekkelijke voorwaarden

De lening werd afgesloten bij een Europees senior Debt Fund. We hebben de verkoper geholpen de financieringsvoorwaarden zodanig te structureren dat de overdracht van de lening aan de opvolgend koper mogelijk was, op voorwaarde dat aan de standaard KYC-vereisten van de financier voldaan werd.

De financier begreep het specifieke vastgoedtype en verstrekte een lening met voorwaarden die de uiteindelijke verkoop mogelijk maakten.

PolarReal verstrekt namens onze klant de kwartaal-rapportage aan de kredietverstrekker

Leningbedrag

€39,1 mio

Vastgoedtypen

Sportsfaciliteiten, Evenementenruimte, Hotel, Kantoor, Winkels

Belangrijkste uitdagingen

Hoge LTV, alternatieve asset class, overdraagbare lening

Klant

Toonaangevend NL ontwikkelaar, lokale belegger

Soort Financiering

Beleggingsfinanciering/Stapled Finance

Financier

Europees Debt Fonds

Closing

2017

 

Benieuwd wat we kunnen betekenen?

We willen graag meer leren over jullie en jullie projecten. Graag kijken we samen naar mogelijkheden. Koffie en de eerste analyse zijn voor onze rekening.

Cta background