Aankoopfinanciering

Project D-Poort

Toegevoegde waarde gefinancierd, nog vóór de aanschaf van het pand dankzij een overbruggingskrediet van €18 miljoen.

Een bekende vastgoed ontwikkelaar en -investeerder wilde een kantoor-winkelpand verwerven in het centrum van een grote regionale stad. Dankzij hun netwerk waren zij in staat om potentiële toekomstige huurders in een vroeg stadium te identificeren. Streven was het kantoordeel deels te converteren naar hotel of wonen. Het doel was om een financiering te arrangeren die deze toekomstige toegevoegde waarde al zou erkennen bij de acquisitie.

Diezerpoort 3

PolarReal hielp de klant met het verkrijgen van een overbruggingslening bij een Europees Debt Fund. Met een looptijd van 18 maanden plus verlengingsopties, stelde deze onze klant in staat om de acquisitiekosten grotendeels te financieren, evenals het volledige capex-budget dat nodig was om het gebouw te verbeteren en een deel van de kantoorruimte te converteren.

Overbruggingskrediet om het toegevoegde waarde potentieel mede mogelijk te maken

PolarReal kon de financiering arrangeren bij een Debt Fund met een Europese focus. Het overbruggingskrediet bestond, naast de gedeeltelijke financiering van de verwerving, uit een capexdepot om de noodzakelijke investeringen te kunnen financieren.

PolarReal verstrekt namens de klant nog steeds de kwartaal-rapportages aan de kredietverstrekker.

Leningbedrag

€18 mio

Vastgoedtypen

Kantoor, Winkels, Woningen

Belangrijkste uitdagingen

Hoge LTV, Capex

Klant

Regionaal ontwikkelaar & belegger

Soort Financiering

Aankoopfinanciering/Korte-termijn lening

Financier

Europees Debt Fonds

Closing

september 2019

 

Benieuwd wat we kunnen betekenen?

We willen graag meer leren over jullie en jullie projecten. Graag kijken we samen naar mogelijkheden. Koffie en de eerste analyse zijn voor onze rekening.

Cta background