Herfinanciering

Project Lale

Herfinanciering van een portefeuille van commerciële en residentiële panden verspreid door heel Nederland: €52,3 miljoen om de financieringsstructuur te optimaliseren en nieuwe acquisities te financieren.

Een gerenommeerde Nederlandse vastgoedbelegger bezat een portefeuille die was opgebouwd over een lange periode. Deze was gefinancierd door 6-7 verschillende kredietverstrekkers. De klant wilde de financieringsstructuur optimaliseren. Het betrof een grote, gebalanceerde portefeuille met een breed scala aan vastgoedtypen en met vele huurders.

Lale 2

PolarReal startte met een bottom-up evaluatie van het hele bedrijf inclusief panden, strategie en lange-termijndoelen van de groep. Op basis van de analyse zijn met de klant verschillende financieringsopties en mogelijke clustering van panden besproken, om zo het optimum te bepalen wat betreft het benaderen van financiers.

Langetermijnfinanciering met aantrekkelijke voorwaarden, van een financier met een flexibele aanpak

PolarReal wist een langlopende senior lening te arrangeren met aantrekkelijke voorwaarden. De financier bood een hogere bevoorschotting aan dan de traditionele Nederlandse banken. De lening werd aangegaan voor een initiële periode van zeven jaar. Naast de mogelijkheid om enkele nieuwe panden te verwerven was er ook een capex-faciliteit ingebouwd in de lening om herontwikkelingskosten in de eerste jaren te dekken.

PolarReal verstrekt namens de klant de kwartaal-rapportages aan de kredietverstrekker.

Leningbedrag

€52,3 mio

Vastgoedtypen

Residentieel, Kantoor, Winkels, Zorg & Logistiek

Belangrijkste uitdagingen

Groot aantal panden en vastgoedtypen, fiscale eenheid, deels particulier eigendom

Klant

Regionaal ontwikkelaar & belegger

Soort Financiering

Beleggingsfinanciering

Financier

Europees Debt Fonds

Closing

december 2016

 

Benieuwd wat we kunnen betekenen?

We willen graag meer leren over jullie en jullie projecten. Graag kijken we samen naar mogelijkheden. Koffie en de eerste analyse zijn voor onze rekening.

Cta background