Aankoopfinanciering

Project Mandy & APrime

Aanschaf van een aantal historische gebouwen met ontwikkelingspotentieel in Amsterdam en Utrecht met een lening van €16.9 mio.

Onze klant, een grote Nederlandse investeringsgroep, wilde drie historische gebouwen verwerven in Amsterdam en Utrecht. De panden stonden gedeeltelijk leeg op het moment van aankoop maar hadden een aanzienlijk potentieel om waarde toe te voegen. Door de beperkte bestaande cash flow uit verhuur en de potentie de gebouwen te verbeteren was een tijdelijke financiering de beste oplossing voor de klant.

Mandy 1

PolarReal was in staat een financiering te arrangeren waarmee de aanschaf van de panden gerealiseerd kon worden. De lening had een initiële termijn van 18 maanden, met opties voor verlenging.

Flexibel overbruggingskrediet

De beste financieringsoplossing om te panden te kunnen verwerven was een overbruggingskrediet. In deze financiering werd bevoorschotting van capex en rente ingerekend. Dankzij de flexibele opties voor verlenging kon de financiering op het juiste moment (na de capex-investeringen en de verhuur) afgelost door een lange-termijnfinanciering.

Leningbedrag

€16,9 mio

Vastgoedtypen

Kantoren, Hotel

Belangrijkste uitdagingen

Grotendeels onverhuurd, capex, meerdere verkopers

Klant

Grote Nederlandse investeringsgroep

Soort Financiering

Aankoopfinanciering, kortetermijnlening

Financier

Europees Debt Fonds

Closing

oktober 2018

 

Benieuwd wat we kunnen betekenen?

We willen graag meer leren over jullie en jullie projecten. Graag kijken we samen naar mogelijkheden. Koffie en de eerste analyse zijn voor onze rekening.

Cta background