Herfinanciering

Nanuk 2019

Herfinanciering van €28.2 miljoen voor een portefeuille van panden van verschillende vastgoedtypen in regionale steden.

Een toonaangevende Nederlandse vastgoed ontwikkelaar en investeerder was op zoek naar de herfinanciering voor een portefeuille van vier panden met verschillende vastgoedtypen. De klant focust zich op in hun sector dominante panden in de grotere regionale steden. De portefeuille bestond uit een kantoorgebouw direct bij een intercity treinstation en twee wijkwinkelcentra (inclusief supermarkten). De panden waren (her)ontwikkeld door onze klant en aangehouden voor hun beleggingsportefeuille.

Nanuk2019 1

Na de afgelopen jaren de panden met succes te hebben gemoderniseerd, uitgebreid en verhuurd werd nu gezocht naar een lange-termijn financiering om de toegevoegde waarde deels liquide te maken op aantrekkelijke financieringsvoorwaarden.

Een Europese bank met de blik op Nederland

PolarReal heeft de klant bijgestaan met een herfinanciering bij een Europese bank. Hiermee werden een aantal bestaande leningen afgelost en liquiditeit gecreëerd. De nieuwe financiering bood de door de klant gewenste lange-termijnoplossing tegen aantrekkelijke vaste rente.

De financier was relatief nieuw op de Nederlandse markt, die al wel verkozen was tot één van hun belangrijkste buitenlandse markten. Zowel het profiel van de klant als de omvang van de portefeuille pasten goed bij de strategie van de bank.

Leningbedrag

€28,2 mio

Vastgoedtypen

Kantoren, Supermarkten, Logistiek

Belangrijkste uitdagingen

Mix van vastgoedtypen, fiscale eenheid

Klant

NL ontwikkelaar & belegger

Soort Financiering

Beleggingsfinanciering

Financier

Europees Bank

Closing

juni 2020

 

Benieuwd wat we kunnen betekenen?

We willen graag meer leren over jullie en jullie projecten. Graag kijken we samen naar mogelijkheden. Koffie en de eerste analyse zijn voor onze rekening.

Cta background