Herfinanciering

Project Nova

Senior lening van € 4,4 miljoen voor de herfinanciering van bestaande leningen op een woningportefeuille in Schiedam.

Onze opdrachtgever had vlak voor de crisis van 2008 een woningportefeuille verworven en gefinancierd. Deze financiering liep nog onder de oorspronkelijke voorwaarden. Doel van de klant was om de lening te herfinancieren en te profiteren van de verbeterde financieringsmarkt. Door relatief veel oude contracten met lage huren vond de klant zelf moeilijk een financier die het vereiste leenbedrag wilde aanbieden.

Nova 2

PolarReal verzorgde uitgebreide analyses voor de financiers waardoor zichtbaar werd dat de werkelijke portefeuille-inkomsten voor een belangrijk deel zouden komen uit de verkoop van appartementen. Door de gestegen taxatiewaarde kon PolarReal de herfinanciering arrangeren tegen aanmerkelijk betere voorwaarden dan de bestaande lening.

Een nieuwe financiering met lagere leninglasten en verbeterde cashflow

PolarReal hielp de klant een nieuwe lening af te sluiten bij een Nederlandse financier. Hierdoor konden de leninglasten op de financiering van de woningportefeuille aanzienlijk worden verlaagd.

Door de financieringsstructuur te optimaliseren en de leninglasten te verlagen werd de netto cashflow van de kredietnemer aanzienlijk verbeterd. De lening bood daarnaast ruimte voor de plannen van onze klant om individuele units op te knappen en te verkopen zodra ze leeg komen te staan.

Leningbedrag

€4,4 mio

Vastgoedtypen

Residentieel

Belangrijkste uitdagingen

Lage debt yield, Energielabel

Klant

Woningbelegger

Soort Financiering

Beleggingsfinanciering

Financier

NL Bank

Closing

juni 2020

 

Benieuwd wat we kunnen betekenen?

We willen graag meer leren over jullie en jullie projecten. Graag kijken we samen naar mogelijkheden. Koffie en de eerste analyse zijn voor onze rekening.

Cta background