Beleggingsfinanciering

Project Shan

Senior lening van € 160 miljoen in verschillende tranches voor het (her)financieren van een grote multifunctionele portefeuille door heel Nederland.

Een in Amsterdam gevestigde investeringsgroep, met panden verspreid over heel Nederland, wilde de financieringsstructuur van hun portefeuille optimaliseren. Hun doel was om de bestaande schulden te herfinancieren. Deze waren in de loop der tijd door een aantal verschillende financiers verstrekt. Daarnaast wilde de klant overwaarde in de portefeuille liquide maken voor de aanschaf van nieuwe panden.

Shan 1

De portefeuille bevatte verschillende typen en grootte panden die zich voornamelijk in Amsterdam, maar ook in enkele meer regionale steden buiten de Randstad bevonden. Dit betekende dat het aantal internationale kredietverstrekkers dat in staat was om een lening van deze omvang en complexiteit aan te kunnen beperkt was. Een uitgebreide presentatie van de panden en de belangrijkste micromarkten was essentieel tijdens het informeren van en het onderhandelen met potentiële kredietverstrekkers.

Financiering op maat in meerdere tranches met een lange-termijn partner

PolarReal heeft met succes een herfinanciering weten te arrangeren bij een Europees senior Debt Fund. De bestaande schuld is geherfinancierd op een hoger niveau. Dankzij de vrijgekomen liquiditeiten zijn nieuwe acquisities gefinancierd en is de portefeuille verbeterd.

Dankzij de overeenkomsten in de lange termijn strategie van funder en bank werd de lening in de loop der jaren een aantal keer verhoogd, waarmee zowel de vastgoed- als de leningportfolio verder geoptimaliseerd is.

PolarReal verstrekt namens de klant nog steeds de kwartaal-rapportage aan de kredietverstrekker.

Leningbedrag

€160 mio

Vastgoedtypen

Residentieel, Winkels, Kantoor & Hotel

Belangrijkste uitdagingen

Complexe portefeuille, fiscale eenheid, deels particulier eigendom

Klant

Grote Nederlandse investeringsgroep

Soort Financiering

Beleggingsfinanciering

Financier

Europees Debt Fonds

Closing

2017 – 2021

 

Benieuwd wat we kunnen betekenen?

We willen graag meer leren over jullie en jullie projecten. Graag kijken we samen naar mogelijkheden. Koffie en de eerste analyse zijn voor onze rekening.

Cta background