Aankoop- en herfinanciering

Project Harris

Een portefeuille van zes kleinere kantoorpanden op verschillende locaties. Senior lening van €9 miljoen om de portefeuille te kunnen herfinancieren en uit te breiden.

Harris 1

Een gerenommeerde fonds- en vermogensbeheerder was op zoek naar een optimale financieringsstructuur voor één van hun fondsen. Het primaire doel was om een overbruggingslening op de activa te herfinancieren middels een lange-termijnfinanciering. Tegelijkertijd wilden ze de dankzij verbeteringen aan de panden en een hogere bezettingsgraad gestegen waarde liquide maken om twee additionele panden voor hetzelfde fonds te kunnen verwerven.

Financiering op maat met een proactieve kredietverstrekker

Na de financieringsopties te hebben geanalyseerd, was PolarReal in staat een ervaren financier te vinden die de behoeften en mogelijkheden van onze klant begreep. Een non-recourse lening bleek de juiste financieringsoplossing voor de lange termijn voor dit fonds.

De senior lening werd geplaatst bij een Nederlandse financier die recent overgenomen was, hierdoor verliep het proces wat ingewikkelder. De nieuwe lening werd deels gebruikt om bestaande schulden te herfinancieren en deels om de aankoop van nieuwe panden te financieren.

Leningbedrag

€9 mio

Vastgoedtypen

Kantoren

Belangrijkste uitdagingen

Kleinere panden, herfinanciering en aankoop tegelijkertijd

Klant

NL fonds- en vermogensbeheerder

Soort Financiering

Beleggingsfinanciering/Aankoopfinanciering

Financier

NL Bank

Closing

september 2019

 

Benieuwd wat we kunnen betekenen?

We willen graag meer leren over jullie en jullie projecten. Graag kijken we samen naar mogelijkheden. Koffie en de eerste analyse zijn voor onze rekening.

Cta background