Beleggingsfinanciering

Project MPrime

€ 93,5 miljoen herfinanciering van een hoogwaardige portefeuille van monumentale kantoorgebouwen in Amsterdam.

Een toonaangevende investeringsmaatschappij had middels aankoop, verbouw en verhuur een portefeuille opgebouwd van verschillende monumentale Amsterdamse kantoorpanden. Een aantal van deze panden wilden zij tegen aantrekkelijke voorwaarden combineren in een financiering.

Mprime als jos het ok vindt reduced

De kwaliteit van de panden kon worden aangetoond door hun track-record en de stabiele bezettingsgraad, zelfs tijdens de Covid-19-crisis. Daardoor was PolarReal in staat om een aantal competitieve financieringsaanbiedingen te arrangeren. Het resultaat was een lening in twee tranches tegen zeer aantrekkelijke voorwaarden. De financier was een conservatieve partij gericht op objecten die zich langjarig bewezen hebben.

Scherpe financieringsvoorwaarden: lening in 2 tranches door een pandbriefbank

Naast de herfinanciering van een aantal historische Amsterdamse kantoorgebouwen met aanzienlijke overwaarde, werd door de lening ook de acquisitie van enkele supermarkten en dagwinkels mogelijk gemaakt, wat bijdroeg aan een verdere versterking van de portefeuille.

PolarReal verstrekt namens onze klant de kwartaal-rapportage aan de kredietverstrekker.

Leningbedrag

€93,5 mio

Vastgoedtypen

Kantoren, Residentieel, Supermarkten

Belangrijkste uitdagingen

Verschillende aankoopmomenten, fiscale eenheid, Covid-19

Klant

Grote Nederlandse investeringsgroep

Soort Financiering

Beleggingsfinanciering

Financier

Duitse Bank

Closing

2020-2021

 

Benieuwd wat we kunnen betekenen?

We willen graag meer leren over jullie en jullie projecten. Graag kijken we samen naar mogelijkheden. Koffie en de eerste analyse zijn voor onze rekening.

Cta background