Herfinanciering

Project Pol

Conferentiecentrum met kantoorruimte. Herfinanciering van € 18,5 miljoen voor deze ‘alternatieve asset class’.

Een van onze eerste succesvolle bemiddelingen: de herfinanciering van dit grote congres- en evenementencentrum met aangrenzende hotel- en kantoorruimte. In dit project stonden wij één van de toonaangevende Nederlandse vermogensbeheerders bij om een bestaande banklening te herfinancieren.

Pol 1

PolarReal werd ingeschakeld door een toonaangevend fonds- en vermogensbeheerder uit Amsterdam voor de herfinanciering van de leningen in één van hun fondsen.
Voordat het fonds met PolarReal in zee ging, had het al traditionele financiers benaderd. Vanwege de speciale asset class waren deze niet bereid de herfinanciering te verstrekken.

Eén van de eerste Nederlandse transacties buiten de traditionele bankensector

We waren in staat om een lening van 5 jaar te verkrijgen van een in Londen gevestigd Debt Fund dat de Nederlandse markt wilde betreden. Dankzij onze uitgebreide analyses van het marktsegment, het project en de sector waren we in staat de gevraagde financiering juist te positioneren.

Omdat de fondsstructuur een commanditair vennootschap (CV) was, zijn er op maat gemaakte juridische oplossingen gestructureerd binnen het LMA-kader.

Leningbedrag

€18,5 mio

Vastgoedtypen

Conference & Evenementenruimte, Hotel, Kantoor

Belangrijkste uitdagingen

Alternative asset class, CV structuur

Klant

NL fonds- en vermogensbeheerder

Soort Financiering

Beleggingsfinanciering

Financier

Britse Debt Fonds

Closing

2015

 

Benieuwd wat we kunnen betekenen?

We willen graag meer leren over jullie en jullie projecten. Graag kijken we samen naar mogelijkheden. Koffie en de eerste analyse zijn voor onze rekening.

Cta background